CAN HALI YIKAMA -UĞUR AKAR

“Derneğimiz sayesinde bölgemizde taban fiyat uygulamasına geçtik. Bu sayede meslektaşlarımızla fiyat istikrarı konusunda anlaştık. Haksız rekabet koşullarını ortadan kaldırdık. Bu sayede kalite ve müşteri memnuniyeti ön plana çıktı” diyen Ceyhan Can Halı Yıkama sahibi Uğur Akar sorularımızı yanıtladı.

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1970 Adana Ceyhan doğumluyum. 25 yıl İstanbul’da yaşayıp, çeşitli sektörlerde hizmet verdikten sonra memleketim olan Ceyhan’a dönüş yaptım ve halı yıkama sektörüne 2015 yılında adım attım. Firmamız Can Halı Yıkama olarak hizmet vermeye başlamıştır. Her sezon kaliteli hizmet vererek müşteri portföyümüzü arttırmaya devam ediyoruz.

Müşteri portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz?

Adana Ceyhan genelinde ve çevresinde yer alan 20-25 köye halı yıkama hizmeti vermeye başladık.  Her geçen gün müşteri sayımız artmaktadır. Bu sayının artmasında ki en büyük etken ise halısını bize yıkatan müşterilerimizin memnun olması ve çevresine bizim reklamımızı yapmasıdır.

Fiyat politikanız hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Derneğimizin kararlaştırmış olduğu fiyat politikasına uyup, fiyat ve kalitemizden ödün vermeden işimizi yapmaya, sürekli kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Pazarda güven ve kalitenin adresi olmak için yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Halı yıkama sektöründe dürüst olduğunuz ve güven verdiğiniz sürece insanların güvenini kazanır ve büyümeye devam edersiniz. Bizde işimizi en iyi şekilde yaparak müşterilerimizin güvenini kazanıp, yolumuza devam ediyoruz.

Sektörü getirdiğiniz yenilikler hakkında bilgi verir misiniz?

Ceyhan’da sektöre birliktelik, bir birine destek olmayı ve yardımlaşmayı getirdik.

Müşterilerinizin hizmet alırken nelere dikkat etmesi gerekir?

Müşterilerimiz hizmet alırken firmanın dernek üyesi olup olmadığına, kullanılan kimyasalların kalitesine ve firmanın diksiyonuna, vizyonuna dikkat etmesi gerekmektedir.

Bu alanda çalışmak isteyen girişimcilere neler tavsiye edersiniz?

Bu sektör kolay bir sektör değildir. Bu sektörün her zaman zorluğunu göze almak gerekiyor. Çünkü biz hizmet sektörüne hizmet ediyoruz. Hizmet sektörü çok zor bir sektördür. İnsan ilişkilerinde başarılı olan kişilerin bu işi yapmasını tavsiye ederim.

Birazda üyesi olduğunuz dernek hakkında bilgi verir misiniz?

Derneğimiz 2017 yılında kuruldu. Halı yıkama sektöründe hizmet veren meslektaşlarımızda birleşerek derneğimizi kurduk. Dernek olarak halı yıkama sektöründe meslektaşlarımızla birlik için yola çıktık.

Dernek olarak yapmayı planladıklarınız hakkında bize bilgi verir misiniz?

Dernek olarak planlarımız arasında öncelikle merdiven altı firmaların ortadan kaldırmak bizim için büyük önem arz etmektedir. Şuan Ceyhan Belediyesiyle çalışmalarımızda, dernek üyesi olmayan hiç bir halı yıkamacı, ne oda kaydı ne de ruhsat verilmiyor. Amacımız merdiven altı halı yıkama yapan kişileri sektörden temizlemek ve dernek birlikteliğini güçlendirmektir.

Dernekleşmeyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Dernek çatısı altında yer almak birlik beraberlik açısından önemlidir. Hizmet verdiğiniz bölgede derneğimiz sayesinde daha kurumsal bir kimliğiniz olmaya başladı. Dernekler olarak bir arada olmak güzel bir duygu.

Dernekçiliğin yorucu olduğu kesin, muhakkak sorumlulukları da ağır olsa gerek. Bu konuda nelere dikkat ediyorsunuz?  

Gerçekten sorumluluğu ağır bir görev ama sektör için bir şeyler yapmak gurur verici. Kendi işimizden ve ailemizden fedakârlık yaparak zamanımızın bir kısmını da olsa derneğimize ayırıyoruz. Meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışmasını hedefliyoruz. Dernekler sayesinde birbirine selam vermeye çekinen meslektaşlarımız yanı çatı altında bir araya gelmeye başladı. Bu da meslektaşlarımızın resmi makamlarca daha çok dikkate alınmasını sağladı.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?

mevcut olan müşteri portföyümüzü bir çıta daha yükseltmek, müşteri memnuniyeti ve kaliteden ödün vermemek hedeflerimizin en başında gelmektedir. Dernek olarak hedefimiz ise dernek üyelerimizle ilişkilerimizi daha çok pekiştirmek ve Güney Doğu Anadolu Federasyonunu kurmak olacaktır.